Kehonhuoltotunti (faskia vapaaksi)

Kehonhuolto on yksi tärkeä tekijä monipuolisessa treenissä ja palautumisessa. Faskian merkitys ihmisen liikuntaelimistön hyvinvoinnille on avautunut vasta viime vuosina. Faskia on koko kehon kattava sidekudosverkosto, joka ympäröi lihaksia ja sisäelimiä monessa eri kerroksessa ja liittää kehon osat toisiinsa. Sillä on havaittu olevan erittäin tiheä hermotus ja sitä kautta se vaikuttaa voimakkaasti liikkeensäätelyyn ja voimansiirtoon. Jos faskiakerrokset ovat jumiutuneet toisiinsa kehon voimantuotto ja liikkuvuus heikkenevät. Samalla riski saada rasituskipuja tai urheiluvammoja lisääntyy.

Firebodylla on tällä hetkellä kaksi kehonhuoltotuntia:

Kehonhuolto – faskia. Lauantaisin klo 11.15. Kehonhuoltotunnilla tehdään kehoa avaavia dynaamisia faskialinjoja vapauttavia harjoitteita, syvävenyttelyä sekä käsitellään kehon jumikohtia foamrollerilla ja faskiapallolla. Tunnilla keskitytään erityisesti faskiakäsittelyyn ja rentoutumiseen. Harjoitteiden tavoitteena on saada aikaan faskiakerrosten välistä liikettä ja sitä kautta nesteyttää lihasten ja faskioiden jatkumoa eli myofaskiaa. Näin voit saavuttaa liikkuvamman, joustavamman ja paremmin toimivan kehon sekä ennaltaehkäiset vammojen ja kipujen syntyä ja nopeutat kehon palautumista harjoittelusta.

Kehonhuolto – streching. Ei tällä hetkellä lukkarissa. Kehonhuoltotunnilla tehdään kehoa avaavia dynaamisia faskialinjoja vapauttavia harjoitteita sekä syvävenyttelyä. Tunnilla keskitytään erityisesti liikkuvuuden parantamiseen.  Harjoitteiden tavoitteena on saada aikaan faskiakerrosten välistä liikettä ja sitä kautta nesteyttää lihasten ja faskioiden jatkumoa eli myofaskiaa. Näin voit saavuttaa liikkuvamman, joustavamman ja paremmin toimivan kehon sekä ennaltaehkäiset vammojen ja kipujen syntyä ja nopeutat kehon palautumista harjoittelusta.

Asiakkaiden sanomaa

Todella ihanaa. Rento tunne koko kehossa.

Perehtynyt vetäjä, hyvä ja taitava. Jumit löytyivät ja osin aukesivatkin. Sain arvokkaita vinkkejä kotiharjoitteluun. Kehonhuollon merkitys on valtava ja niin vaan jää aina tekemättä. Liikkuvuus ja vetreys löytyi.

10 vuotta nuorempi olo. Kiitos

Ihan huippua. Jumit saivat kyytiä ja oman kropan kireydet tulivat tutuiksi. Ohjaajalla todella paljon osaamista ja tietoa plus just hyvä tapa ohjata. Tack! Lisää tätä.

Valmentaja

Annika Cederlöf

Fysioterapeutti, Personaltrainer,
PhysioPilates 3-tason ohjaaja.