• Vattuniemenkatu 5, 00210 Helsinki
  • 0400 511 844
  • info@firebody.fi

Ammattivalmentajan vinkit uuden harrastuksen aloittamiseen aikuisena

to maalisk. 15 14:29:00 2018

Onko liikunta jäänyt viime aikoina vähemmälle? Kaipaatko uutta virikettä arjen keskelle? Kaikkihan sen tietää, että säännöllisestä liikunnasta on paljon terveyshyötyjä. Uuden liikuntaharrastuksen aloittaminen aikuisiällä voi kuitenkin olla jännittävää. Ammattivalmentajamme listasivat muutaman vinkin, joiden avulla voit valita itsellesi uuden harrastuksen aikuisena.

Onhan laji mielekäs?

Innostus kestää vain hetken, jos laji on pakkopullaa. Monet kuntosalit ja liikuntapaikat tarjoavat ilmaisia tutustumiskäyntejä, joita hyödyntämällä voit käydä kokeilemassa, onko laji mieleinen. Uutta harrastusta valitessa, kannattaa myös osallistua ensin alkeiskurssille, jos ei ole aikaisempaa lajitajusta. Harjoittelu on paljon mukavampaa, kun treenaat sopivalla tasolla. Jatkoryhmään pääsee kyllä myöhemminkin.

Hakeudu ammattilaisen ohjaukseen

Jos aikuisena aloitat uuden harrastuksen pitkän liikuntatauon jälkeen, suosittelemme hakeutumaan ammattilaisen ohjaukseen. Koulutettu valmentaja osaa ohjata turvallista harjoittelua. Varttuneempi keho saattaa myös kärsiä erilaisista vaivoista, rasituksista tai vammoista, jotka on hyvä huomioida treeneissä. Monet seurat saattavat olla yhdistyspohjaisia ja liikuntapaikkojen ohjaajat eri tasoisia. Tässä vinkit, miten voit varmistaa valmentajan riittävän ammattitaidon.

Tee päätös sitoutumisesta

Uusien asioiden ja rutiinien opiskelu kestää eri tutkimusten mukaan aina 29 päivästä jopa 66 saakka! Tee päätös osallistumisesta kaikkiin treeneihin, kun aloitat uuden harrastuksen. Merkkaa harjoitteluajat kalenteriin etukäteen ja älä sovi muita menoja päällekkäin. Järjestä tarvittaessa lastenhoito ajoissa

Hanki oikeat varusteet

Treenaaminen väärän kokoisissa tai epäkäytännöllisissä varusteissa syö nopeasti motivaatiota. Hemmottele itseäsi hankkimalla hyvin istuvat ja mukavat varusteet. Näin odotat treenejä myös innolla, kun saat pukeutua mukavasti. Voit varmista etukäteen valmentajalta, millaiset vaatteet ovat lajiisi sopivat ennen ensimmäistä treenikertaa.

Treenaa oman rytmisi mukaan

Valitessasi uutta harrastusta on myös hyvä tiedostaa oma elämäntyylinsä ja pohtia, miten lajin voi sovittaa arkeen. Jos kuskaat iltaisin lapsia harrastuksiin, voi olla sopiva harrastaa aamulla ennen töihin menoa. Aamutorkuille illalla treenaamisen sopii taas paremmin. Henkilökohtaisen valmentajan kanssa voi yleensä sopia aikatauluista vapaammin.

FireBodyn ajankohtaiset alkeiskurssit löydät täältä.