• Vattuniemenkatu 5, 00210 Helsinki
  • 0400 511 844
  • info@firebody.fi

Minkälainen on junnujen nyrkkeilykoulu?

ma 1. heinäkuuta 2019 12.46.00

Etsitkö 9-15 vuotiaalle sopivaa harrastusta? Harrastusta, jossa kunto kohenisi, jossa voisi päästellä ylimääräisiä höyryjä pihalle ja jossa oppisi jotakin uutta ja kenties hyödyllistäkin. Esittelen sinulle seuraavaksi varteenotettavan vaihtoehdon, nimittäin junnujen nyrkkeilykoulun! Haastattelimme tekstiä varten tunnilla treenaavia nuoria. “Ei ole mitään, mistä en täällä pitäisi. Kaikki on hauskaa!”, toteaa lajin harrastaja Ilkka. Jatkahan lukemista, niin kuulet, minkälainen on junnujen nyrkkeilykoulu.

Kenelle tunti on tarkoitettu ja miten pääset alkuun?

Junnujen nyrkkeilykoulu sopii kaikille tytöille ja pojille, jotka ovat iältään 9-15 vuotiaita. Tunnille ei tarvita juurikaan varusteita mukaan. Verkkarit tai shortsit jalkaan ja t-paita päälle, niin olet valmis kokeilemaan nyrkkeilyä! Salilta saa loput varusteet. Alkuun pärjää ilman kenkiäkin.

Tunnin rakenne noudattelee hyväksi todettua kaavaa. Ensin on alkujumppa, jotta saadaan paikat lämpimiksi. Seuraavaksi nyrkkeillään varjon kanssa. Varjonyrkkeily on ikään kuin kuivaharjoittelua. Nyrkkeily on hyvin tekninen laji, siksi tunneilla treenataan paljon tekniikkaa. Ainakin muutamien (tai useammankin) ensimmäisten treenien pääfokus on oikeiden suoritustekniikoiden hiominen. Sillä luodaan perusta ja varmistetaan myös turvallinen harjoittelu. Nyrkkeilytekniikoiden lisäksi ne, jotka haluavat ja omaavat tarvittavat taidot voivat sparrata eli tehdä nyrkkeilyottelun omaista harjoitusta parin kanssa valmentajan ohjauksessa.

Junnujen nyrkkeilykoulussa opitaan nyrkkeilytekniikoiden lisäksi kehonhallintaa, nyrkkeilynomaista perusliikkumista, oikeanlaista hengitystekniikkaa sekä tehdään lihaskuntoa parantavaa treeniä ja venyttelyä. Näin hien saa varmasti pintaan ja kunto kehittyy samalla monipuolisesti.

Otetaanko junnujen nyrkkeilykoulussa fyysistä kontaktia?

Aluksi ei oteta kontaktia ollenkaan. Sitten, kun on treenattu jonkun aikaa ja nyrkkeilyn perustekniikat ovat jo hieman hallussa, voidaan kontaktia ottaa valvotusti. Junnujen nyrkkeilykoulu on turvallinen harrastus, sillä Firebodylla on useampi valmentaja, jotka osaavat hommansa ja huolehtivat niin turvaseikoista kuin hauskanpidostakin. Myös junnut itse pitävät valmentajaansa ammattitaitoisena ja mukavana.

Silloin kun ollaan kehässä ja otetaan kontaktia, käytetään asiaankuuluvia suojavarusteita, kuten pääsuojaa ja hammassuojia. Lajiin kuuluvat lyönnit päähän ja vartaloon, mutta kehään ei tietenkään mennä vain ja ainoastaan ottamaan iskuja vastaan, vaan siinä opitaan liikkumaan ja väistämään lajitoverin lyöntejä myös.

Näin ryhmäläiset kuvailevat harrastustaan

Jos pitäisi kuvailla junnujen nyrkkeilykoulua yhdellä sanalla, niin se olisi harrastajien kertomana hyvähenkinen. Tunnilla on kiva käydä nuorten mielestä juurikin hyvän ilmapiirin vuoksi. Kun kysyimme, mistä junnut pitävät ja mistä eivät pidä, niin iloksemme saimme vastaukseksi, että kaikki on kivaa, mitä tunnilla tehdään. Erityisesti sparraus oli nuorten mielestä mukavaa touhua. Eivätkä nuoret osanneet mainita mitään, mistä he eivät pitäisi tunnilla. Aika mahtava harrastus!

Junnut kuvailivat nyrkkeilykoulua monipuoliseksi lajiksi. He osasivat myös kertoa, että nyrkkeily vaatii sitoutumista, jos siinä haluaa kehittyä. Se, että näkee oman kehityksensä, motivoi jatkamaan.

Pyysimme ryhmäläisiä kertomaan, että mikä sai heidät aloittamaan junnujen nyrkkeilykoulun. Monet kertoivat kiinnostuksen nyrkkeilyyn syyksi. Toisilla kaverit ja sisarukset ovat vetäneet mukaan junnujen nyrkkeilykouluun. Tunnustihan joku sentään senkin, että Rocky-leffat ovat toimineet innoittajana.

Juniorien nyrkkeilykoulu alkaa elokuussa. Kurssin tietoja pääset kurkkaamaan tästä: KLIK! Kurssille pääset ilmoittautumaan tästä: KLIK!