• Vattuniemenkatu 5, 00210 Helsinki
  • 0400 511 844
  • info@firebody.fi

Mitä on kuntopotku­nyrkkeily?

ma helmik. 25 11:35:00 2019

Oletko käynyt jo Firebodyn kuntopotkunyrkkeilytunnilla? Tämä teksti kertoo, kenelle tunti sopii, mitä siellä tehdään sekä miksi se voisi olla juuri sinulle loistava treeni. Kysyimme muutamilta kävijöiltä, minkälaista on Firebodyn kuntopotkunyrkkeilyssä. Tässä on kooste heidän vastauksista.

Kenelle kuntopotkunyrkkeily sopii?

Et tarvitse aikaisempaa kokemusta lyömisestä tai potkimisesta. Tunnilla ei käy ammattiottelijoita tai vain huippukunnossa olevia vaan ihan tavallisia ihmisiä, miehiä sekä naisia. Tavallinen harjoittelijoiden ikäjakauma on kaikkea 18 ja 50 vuotiaiden välillä. Naisia on yleensä enemmän kuin miehiä.

Alkeiskurssilla opit perusteita ja sen jälkeen voit turvallisesti lähteä opettelemaan oikeita suoritustekniikoita. Kaikki tekevät suoritukset oman osaamistasonsa mukaisesti. Ei siis haittaa, vaikka et ole aikaisemmin potkinut muuta kuin satunnaisesti palloa etkä lyönyt muuta kuin hyttystä!

Tunnille ovat tervetulleita kaikki, jotka etsivät tehokasta harjoitustapaa, haluavat kehittää kuntoaan ja liikkuvuuttaan. Kuntopotkunyrkkeily on myös hauskaa. Se toimii loistavana stressinpoistajana!

Tarvitset mukaan vain mukavat liikuntavaatteet, kuten t-paidan ja shortsit. Tunnilla ollaan paljain jaloin. Salilta saa nyrkkeilyhanskat tunnille.

Kuntopotkunyrkkeilytunnin rakenne´

Tuntien rakenne noudattelee tiettyä kaavaa. 15 minuutin pituisen lämmittelyn aikana tehdään vaihtelevasti erilaisia sykettä nostattavia harjoituksia ja verrytellään lihaksia. Lämmittelyn jälkeen alkaa noin 30-45 minuutin pituinen varsinainen harjoittelu. Harjoittelu toteutetaan pareittain, jolloin toinen parista tekee potkut/lyönnit ensin ja toinen pitää tyynyä/tyynyjä tai pistohanskoja. Molemmat osapuolet saavat tehdä töitä koko ajan, sillä tyynyn pitäminen ja niillä iskujen vastaanottaminen on jo harjoitus sekin! Noin puolessa välissä erää vaihdetaan suorittajaa. Vielä lopuksi voidaan tehdä lihaskuntoharjoittelua ja kohottaa sykettä puristaen viimeisetkin voimat pois!

Tuleeko kuntopotkunyrkkeilyssä kipeitä iskuja?

Kuntopotkunyrkkeily on turvallinen laji, jossa ei ole tarkoitus satuttaa toista eikä ottaa kontaktia. On tärkeää opetella oikeat tekniikat, sillä väärällä potku- tai lyöntitekniikalla voi aiheuttaa itselle kipua tai vääränlaista kuormitusta.

Tuntia vetävät kokeneet ja hyvät ohjaajat, jotka pitävät huolen turvallisuudesta ja valvovat suoritustekniikoita. Parit valikoidaan niin, että ei olisi suuria koko- tai tasoeroja.

Mikä on parasta/haastavinta kuntopotkunyrkkeilyssä?

Parasta ovat mukavat ihmiset, osaavat ohjaajat ja yhdessä tekeminen sekä tsemppaus. Kuntopotkunyrkkeily on taatusti tehokas treeni, jolla saa sykettä nostettua, kuntoa parannettua ja oppiipa siinä samalla hieman lyömään ja potkimaankin. Kuntopotkunyrkkeily on oiva tapa päästellä hieman arjen höyryjä kehosta ja mielestä ulos.

Haastavinta on tekniikka. Lyönnit ja potkut sekä niiden yhdistelmät rasittavat kehoa ja aivoja samanaikaisesti. Toisaalta tämä on myös lajin “juttu”. Se motivoi jatkamaan, kun huomaa oman kehityksen.

Tässä on harrastus, jossa saa taistelulajien tuntua ilman fyysistä kontaktia. Kuntopotkunyrkkeily on raskasta, mutta todella koukuttavaa. Tule ihmeessä kokeilemaan Firebodyn kuntopotkunyrkkeilyä!

Kuntopotkunyrkkeilyn alkeiskurssi alkaa Firebodylla 6.3.2019. Se järjestetään kaksi kertaa viikossa: keskiviikkoisin klo 19:30-20:30 sekä perjantaisin klo 18:00-19:00. Kymmenen kerran kurssi maksaa 100e, mutta jos ostat kurssin ennen 3.3., saat sen 75 eurolla! Mukaan voit ilmoittautua tästä: klik!