• Vattuniemenkatu 5, 00210 Helsinki
  • 0400 511 844
  • info@firebody.fi

Miten laihtua pysyvästi?

pe jouluk. 28 13:51:00 2018

Kaikkihan sitä haluavat – onnistua projekteissaan, eikö! Monelle näin vuodenvaihteen aikaan on totisinta totta projekti nimeltä laihduttaminen. Mutta miten laihtua pysyvästi? Tässä vinkit pysyvään laihtumiseen. Ehkäpä tämä laihduttaminen on se viimeisin laihduttamiskerta?

Tiedosta. Usein kuulee sanottavan, että kilot tai vatsamakkarat ovat vain salakavalaa hiipineet vartaloon. Ensimmäinen askel pysyvään laihtumiseen on tietoisuus siitä, miten sellaiseen tilanteeseen on jouduttu, että ylipainoa on x kiloa tai ympärysmittaa on y senttiä vyötäröllä liikaa. Käy siis ruokailutottumuksia lävitse rehellisesti joko yksin tai valmentajan kanssa. Tiedosta myös tunteiden osallisuus syömiseesi!

Luo edellytys onnistumiselle. Ota eteesi kolme puhdasta paperia ja kynä. Kirjoita ensimmäiseen paperiin tilanne, jossa olet kuukauden päästä. Toiseen paperiin tilanne, jossa olet kuuden kuukauden päästä. Kolmanteen paperiin tilanne, jossa olet vuoden päästä. Kirjoita paperille mahdollisimman seikkaperäisesti tilanne, jonka olet siis jo saavuttanut tuona kyseisenä hetkenä. Esimerkiksi näin: Kuuden kuukauden päästä olen onnistunut luomaan itselleni terveellisiä uusia ruokatottumuksia ja olen tiputtanut 5 kiloa painoa sekä olen paljon energisempi.

Pysyviä muutoksia. Jos haluat pysyviä tuloksia, sinun tulee tehdä pysyviä muutoksia. Unohda sana laihdutuskuuri. Pyri pikkuhiljaa omaksumaan uusia terveellisiä elämäntapoja, jotka tukevat tavoitettasi. Puhu muutoksista positiiviseen sävyyn, siis mielummin ”mitä kaikkea saat syödä” kuin ”mitä et saa missään nimessä syödä”. Huonoja tapoja on vaikea lopettaa, jos niiden tilalle ei tule mitään korvaavaa.

Perusta kuntoon. Huolehdi aluksi, että syöt säännöllisesti ja että juot riittävästi vettä (2-4 litraa päivässä). Kun tulee tunne, että tarvitset jotain naposteltavaa, varmistu ensin, että sinulla ei ole vain jano. Juo siis ensin puoli litraa tai enemmän vettä ja kuulostele oloasi sen jälkeen uudelleen. Pysy aktiivisena pitkin päivää. Kun syöt, keskity syömiseen äläkä tee mitään muuta samalla. Moni varmasti tietää, miten telkkarin ääressä sipsipussi tai suklaalevy vain katoaa johonkin!

Muista maltti. Laihduttaminen ei välttämättä vaadi rankkoja urheilusuorituksia lainkaan. Jos tuet painonhallintaasi liikunnan avulla, tee siitä itsellesi mieluista äläkä rankaisua. Kun teet muutoksia ruokavalioosi, muuta mieluiten yksi asia kerrallaan, kunnes siitä on tulee tapa tai automaatio. Älä ahnehdi kaikkia muutoksia kerrallaan.

Tunnusta väriä. Ruokavalioleirejä löytyy kymmeniä, jotka väittävät olevansa jotenkin toisia parempia. Jos juttelet kymmenen asiantuntijan kanssa, saat kymmenen erilaista ohjetta, miten sinun tulisi ruokavaliosi koostaa. Yhdestä asiasta kaikki tahot ovat yhtä mieltä: syö kasviksia! Koosta siis vähintään puolet ravinnostasi eri värisistä kasviksista, niin olet jo paljon lähempänä maaliviivaa kuin luuletkaan!

Jos tahdot luoda tukiverkkoa itsellesi, säännöllistä liikuntarutiinia viikkoosi ja tutustua pysyvää laihtumista tukevaan liikuntaan, niin katsasta, mitä kaikkea Firebodylla on sinulle annettavaa. Tästä näet Firebodyn viikkoaikataulun ja tästä Firebodyn kurssit. Kuntosalikorttivaihtoehtoja on niistä kiinnostuneille monia erilaisia, samoin liikuntatuntivaihtoehtoja. Junioreiden palveluihin pääset tutustumaan tästä ja personal training -palveluihin tästä.