• Vattuniemenkatu 5, 00210 Helsinki
  • 0400 511 844
  • info@firebody.fi

Pilates

 

Pilates alkeiskurssi alkaa 29.8.2022 

  •  1x viikossa maanantaisin klo 19.15-20.15, yhteensä 5x ajalla 29.8-26.9.2022
  • hinta kurssille 69 euroa
  • Voit ilmoittautua kurssille nettivarauksemme kautta, soittamalla 0400 511 844 tai sähköpostitse info@firebody.fi

 

Mitä on Pilates?

Pilates on kehonhallintamenetelmä, jonka tavoitteena on kehittää voimaa, liikkuvuutta ja hyvää oloa. Pilatesharjoittelun avulla on mahdollista oppia käyttämään kehon lihaksia ja niveliä tasapuolisesti, jolloin liian aktiiviset lihakset rentoutuvat ja keskivartalon ryhtiä tukevat lihakset vahvistuvat. Pilates-liikkeiden teho perustuu kuuteen periaatteeseen: keskittyminen, kehon keskustan käyttö, kontrolli, tarkkuus, liikkeen virtaus ja hallittu hengittäminen. Pilatesmenetelmä sopii jokaiselle, aloittelevasta liikkujasta urheilijaan.

Voit osallistua Pilateksen alkeis- ja jatkotunneille, kun olet täyttänyt 13-vuotta.

PhysioPilates

PhysioPilates on pilatesharjoittelua, johon yhdistyy fysioterapeuttinen osaaminen. Ohjaajana toimii PhysioPilates -ohjaajakoulutuksen saanut fysiotera­peutti. PhysioPilates voi olla pienryhmäharjoittelua, jolloin ryhmässä on mak­simissaan 12 henkeä tai yksilöllistä ohjausta, jossa asiakkaan erityistarpeet on huomioitu vielä tarkemmin. Tavoitteena on kehonhallinnan kautta edistää hy­vinvointia. PhysioPilates on rekisteröity tuotemerkki ja ohjaajien koulutuksesta vastaa Suomen Terveysliikuntainstituutti Oy.

PhysioPilates ohjaaja

PhysioPilates ohjaaja on käynyt ns. pitkän pilatesohjaajakoulutuksen ja läpäissyt vaaditut tasokekeet. Ohjaajakoulutuksen kokonaislaajuus on noin 1. vuosi (ta­sot I-III). Fysioterapeutintutkinto takaa sen, että PhysioPilates -ohjaaja pystyy antamaan yksilöllistä ohjausta huomioiden asiakkaan tuki- ja liikuntaelin­vaivat. PhysioPilates -tunnille tuleva asiakas voi luottaa tulevansa ammattitai­toisen pilatesohjaajan tunnille, jossa opastetaan tekemään liikkeet oikeaoppisesti ja turvallisesti.

Seniori Pilates

Seniori-pilates on suunnattu yli 60- v naisille ja miehille. Ikääntyminen tuo omia haasteita keholle, jotka on huomioitu tällä tunnilla. Tunti koostuu mm. keskivartalon syvälihastukea vahvistavista sekä kehon liikkuvuutta ja tasapainoa parantavista harjoitteista. Ohjaajana toimii Physiopilates koulutuksen saanut fysioterapeutti, jolla on monen vuoden kokemus ikääntyneiden sekä tuki- ja liikuntaelinongelmista kärsivien ohjaamisesta.

Yksilöllinen Pilates-tunti

Mikäli sinulla on tai on ollut jokin pitkäaikainen tuki- ja liikuntaelinongelma tai olet toipumassa esim. leikkauksesta ja olet epävarma voitko osallistua pilates alkeiskurssille, voit varata ajan yksilölliseen ohjaukseen. Tällöin saat ohjausta juuri sinun ongelmaasi ja ohjeet sinulle sopivista harjoitteista.

Tervetuloa Pilates-tunneille Helsingin Lauttasaareen.

Kysy lisää »
Varaa suoraan netistä »

Asiakkaiden sanomaa

"Olen käynyt n 11x tunneilla ja huomaan kehoni notkistuneen ja tietoisuuteni kehon eri osista on lisääntynyt. Pyrin käymään kahdesti viikossa tunneilla ja heti kun ei pääse käymään, huomaan jäykkyyden kehossa. Syvien vatsalihasten hahmottaminen on vielä vaiheessa, saati niiden hyväksi saaminen. Annika on ammattitaitoinen ja positiivinen vetäjänä. Hänen fysioterapiataustansa näkyy tunneilla ja perustelut liikkeille tulee helposti selitettyä. Olen iloinen löytäessäni tämän lajin ja tämän salin – Kiitos -:)"

-Taina S.