Mitä Potkunyrkkeily on?

Kickboxing eli potkunyrkkeily
Kickboxing eli potkunyrkkeily on moderni ja pelkistetyn tehokas kamppailumuoto. Kickboxing on alkujaan kehitetty täyden kontaktin kilpailumuodoksi, joten lajissa harjoitellaan vain käytännön ottelutilanteissa toimivia tekniikoita.

Potkunyrkkeily sopii tehokkuutensa vuoksi erinomaisesti kuntoilumuodoksi – suurin osa Suomen viidestä tuhannesta potkunyrkkeilijästä onkin mukana ihan kuntoilumielessä. Potkunyrkkeily kehittää kehon hallintaa. Potkunyrkkeilytunti on vauhdikas tunti, jossa tehdään ohjaajan opastuksella erilaisia lyönti- ja potkutekniikoita. Aika kuluu nopeasti välillä haastaviakin tekniikoita opeteltaessa. Potkunyrkkeily kehittää monipuolisesti koko kehon hallintaa ja isot lihasryhmät ovat työssä jatkuvasti. Tunnilla kalorit kuluvat ja kunto kasvaa tehokkaasti. Tunti koostuu alkulämmittelystä, muuttuvasta tekniikkaosiosta sekä lihaskunto ja venyttelyosiosta. Voit osallistua Firebodyn potkunyrkkeilyn alkeis- ja jatkotunneille, kun olet täyttänyt 13-vuotta.

Salillamme voit suorittaa myös eri vyötasoja.

Tutustu enemmän Suomen potkunyrkkeilyliiton sivuilla: https://www.kickboxing.fi/

Kuvaus eri vyöarvojen tyypillisestä tasosta:

VYÖ TASO
valkoinen            Peruskurssilainen (valkoista vyötä ei ole pakko käyttää)
keltainen Juuri peruskurssin käynyt harjoittelija
oranssi Noin vuoden yhtäjaksoisesti lajia harjoitellut.
vihreä Noin kaksi vuotta yhtäjaksoisesti lajia harjoitellut, mahdollisesti kilpailukokemusta.
sininen Useamman vuoden yhtäjaksoisesti lajia harjoitellut, yleensä kilpailukokemusta, ohjaajakoulutus suoritettu.
ruskea Useamman vuoden lajia harjoitellut, kilpailukokemusta, ohjaajakoulutus suoritettu, ohjaaja- ja valmentaja kokemusta.
musta 1.dan Noin 10 vuotta lajia aktiivisesti harjoitellut, kilpailukokemusta ja kilpailumenestystä, ohjaajakoulutus suoritettu, tuomarikoulutus suoritettu, pitkäaikainen ohjaaja- ja valmentajakokemus.
musta 2. dan ja ylemmät Kaikki edellämainitut ja lisäksi kehittänyt ja vienyt lajia merkittävästi eteenpäin

Harrastaja on itse vastuussa itselle sopivista vakuutuksista. Suomen potkunyrkkeilyliiton kautta on mahdollista hankkia edullinen tapaturmavakuutus ja lisenssi. Erityisesti ottelunomaista eli sparrausta harrastavien on syytä ottaa kattava vakuutus.

Katso tarkemmat ohjeet: Suomen potkunyrkkeilyliitto

Vakuutuksen ja lisenssin voi ostaa suoraan: Suomisport

Valmentajat

Mauri Cederlöf

3-tason valmentaja koulutus
kamppailu-urheilussa.